Dana 8.11.2023. u Zaboku je održana završna konferencija projekta “TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija” UP.02.2.2.17.0036 kojeg je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

U projektu je sudjelovalo preko 130 osoba s invaliditetom u 28 radionica usmjerenih na jačanje kapaciteta osoba s invaliditetom na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Održane su radionice jačanja informatičke pismenosti, savjetovanja na temu profesionalne orijentacije, pisanja životopisa, upoznavanja s mogućnostima samozapošljavanja te kreativne radionice i radionice hortikulture. Radionice su održane na području nekoliko županija.

Osim navedenih radionica, u sklopu projekta proveden je i neformalni program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar koji je sudionicima pružio mogućnost da se okušaju u radu u hotelskoj kuhinji.

U sklopu Završne konferencije, održan je i Okrugli stol s poslodavcima i sudionicima projekta.

Kao nositelji projekta još jednom se želimo zahvaliti našim partnerima Društvu multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, Savezu društava multiple skleroze Hrvatske te Hotelu KAJ iz Marije Bistrice na predanom radu. Možemo reći kako smo stekli ne samo pouzdane partnere već i prijatelje.