Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu

 

Nositelj: Učilište Piramida znanja – ustanova za obrazovanje odraslih

 

Opis projekta: U sklopu projekta proveli smo 4 inovativna programa s ciljem unaprjeđenja turizma na području KZŽ orijentiranih na rad s gostima s invaliditetom s ciljem poboljšanja ponude i razvoja socijalnog turizma na području KZŽ. Naglasak je stavljen na inovativnost programa kroz veći udio praktičnog rada, razvoj socijalno-interpersonalnih vještina te uvođenje e-learning sustava za program Voditelj za osobe s invaliditetom, kojim se poboljšava pristupačnost ciljanoj skupini.

 

Ciljevi projekta: povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u turizmu i ugostiteljstvu razvojem i provedbom inovativnih programa osposobljavanja na području KZŽ; Povećanje kapaciteta zapošljivosti i socijalnog uključivanja edukacijom, praktičnim radom i stjecanjem općih kompetencija i mekih vještina ciljne skupine u sektoru turizma i ugostiteljstva te poboljšanje stručnih i pedagoških vještine stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora.

 

Ostvareni rezultati projekta: Razvijeni novi programi obrazovanja i osposobljavanja za nezaposlene i stručnjake iz turističko-ugostiteljskog sektora, verificirani novi programi obrazovanja i osposobljavanja, osmišljen program obrazovanja predavača i mentora zbog jačanja stručnih kompetencija u području turizma i ugostiteljstva, jačanja metodičko-didaktičkih vještina predavača, jačanja vještina pristupa osobama s invaliditetom. Više možete vidjete na stranici projekta: Edukacijom ranjivih skupina do zaspolenja u ugostiteljstvu i turizmu

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.639.868,44 kuna (100% financirano)

 

Razdoblje provedbe projekta: 23.04.2019.-23.12.2020. Zbog pandemije virusa COVID-19, provođenje projekta je produžno do 23.04.2021.

 

 

TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija

 

 

Nositelj: Učilište Piramida znanja – ustanova za obrazovanje odraslih

 

Partneri: Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije, Hotel „Kaj“, Savez društava multiple skleroze Hrvatske

 

 

Opis projekta: Projektom će se provoditi 4 inovativna programa koji će težiti unaprjeđenju vještina nezaposlenih osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva. Naglasak će se staviti na inovativnost programa kroz veći udio praktičnog rada, razvoj socijalno-interpersonalnih vještina te uvođenjem e-learning sustava za program Voditelj za osobe s invaliditetom, kojim se poboljšava pristupačnost ciljanoj skupini.

 

Ciljevi projekta: Povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u turizmu i ugostiteljstvu razvojem i provedbom raznovrsnih programa osposobljavanja na području Krapinsko – zagorske, Vukovarsko – srijemske, Virovitičko – podravske, Primorsko – goranske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Istarske županije te Grada Zagreba; Povećati kapacitete zapošljivosti i socijalnog uključivanja edukacijom, praktičnim radom i stjecanjem općih kompetencija i mekih vještina za 110 osoba, nezaposlene ranjive skupine u sektoru turizma i ugostiteljstva, poboljšati stručne i pedagoške vještine stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora.

 

Očekivani rezultati projekta: Proveden program obrazovanja predavača i mentora zbog jačanja stručnih kompetencija u području turizma i ugostiteljstva, jačanja metodičko-didaktičkih vještina predavača, jačanja vještina pristupa osobama s invaliditetom, jačanje kompetencija osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva, stjecanje znanja potrebnih za samozapošljavanje.

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.720.810,80 kuna tj. 228.390,84 EUR. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Razdoblje provedbe projekta: 11.03.2022.-10.11.2023.

 

Kontakt za više informacija: info@uciliste-piramida-znanja.hr

 

Više informacija o EU fondovima: http://www.strukturnifondovi.hr

 

 

Osposobljavanje osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva

 

U sklopu projekta “TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija” UP.02.2.2.17.0036 koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, završeno je osposobljavanje osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva. Polaznici su, pod vodstvom šefice kuhinje Hotela “Kaj” Danijele Vitez i mentora Marka Futivića, stekli stručna i praktična znanja iz područja kuharstva. Malo smijeha i zabave, malo učenja i pripreme ukusnih jela, savršen su recept za zadovoljstvo sudionika.

 

Po uspješnom završetku edukacije, polaznicima su, u prostorijama Učilišta Piramida znanja, dodijeljenji certifikati.

 

 

 

 

 

Radionice u sklopu projekta TEDI

Poziv na radionice u sklopu projekta TEDI – Turizam EDukacija, Integracija

Pozivamo sve nezaposlene osobe s invaliditetom, ali i ostale zainteresirane da nam se pridruže na nekoj od naših radionica koje su usmjerene jačanju kapciteta tražitelja zaposlenja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Radionice se održavaju u prostorijama Društva Multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije na adresi Trg Dragutina Domjanića 6 u Zaboku. 

Sve radionice počinju u 10 sati i održat će se prema sljedećem rasporedu:

26.6.2023. – Propisi u domeni rada u turizmu i ugostiteljstvu 

29.6.2023. te 30.6.2023. – Natječaji i javni pozivi u turizmu (1. i 2. dio)

4.7.2023. – Pristupačni turizam

11.7.2023. – Europass

21.7.2023. – Odnosi u turizmu i ugostiteljstvu

2.8.2023. – Eures

16.8.2023. Propisi u turizmu

Radionice će voditi Nataša Hlaban i Nikolina Balaban iz DMSKZŽ.

Osim radionica u Zaboku, ukoliko se nađete u Šibensko-kninskoj županiji, 6.9.2023. možete nam se pridružiti na kreativnoj radionici izrade tradicionalnih suvenira. Radionica s početkom u 10 sati održava se na adresi Ulica Dobrote-Vulinovići 52 u Bratiškovcima.

 

 

TEDI ide dalje

 

Ljeto je vrijeme kad se zahuktava turistička sezona. Zajedno sa sezonom su se zahuktale i naše radionice. Sudionici su se upoznali sa mogućnostima zapošljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predstavljene su im zakonske odredbe, a posebnu pažnju privukla je radionica o prižanju ugostiteljskih i turističkih usluga u domaćinstvu. Radilo se i na jačanju informatičke pismenosti polaznika koji su upoznati sa korištenjem platforme Eures te sa sastavljanjem životopisa u Europass formatu.

 

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo.

 

 

 

Radionica

 

 

Radionica pod vodstvom Nikoline Balaban

 

Najave radionica u sklopu projekta TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija

Za sudionike projekta TEDI pripremili smo još nekoliko radionica iz sektora turizma i ugostiteljstva koje su usmjerene na osnaživanje kapaciteta osoba s invaliditetom na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. 

Radionice će se održati u prostorijama Društva Multiple skleroze KZŽ u Zaboku, Trg Dragutina Domjanića 6. Radionice vode Nikolina Balaban i Nataša Hlaban. 

Radionice s početkom u 11 sati održavaju se prema sljedećem rasporedu:

12.9.2023. – Cjeloživotno učenje

19.9.2023. – Trendovi u turizmu

29.9.2023. – Selektivni turizam u kontinentalnom području

24.10.2023. – Briga o gostu

Radionice su otvorene za sve zainteresirane sudionike koji žele saznati nove i korisne informacije o mogućnostima zapošljavanja i edukacije u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Dodatne radionice za sudionike projekta TEDI

Pozivamo zainteresirane sudionike da nam se pridruže 29.9.2023. u Biogradu na radionici koja će biti povećena cjeloživotnom obrazovanju. Radionicu će održati Mirela Bačani Đunđek. 

Radionica s početkom u 16 sati održava se na adresi Augusta Šenoe 42 (Hotel Adria). 

10.10.2023. – Gornje Jesenje – kreativna radionica u suradnji s Udrugom distrofičara iz Krapine

Kreativna radionica 

10.10.2023. u suradnji s Udrugom distrofičara iz Krapine održana je kreativna radionica pod vodstvom Jane Đurđević. Smijeha nije nedostajalo, a nadamo se kako ćemo imati prilike za druženje u skoroj budućnosti. 

ZAVRŠNA KONFERENCIJA 

 

Učilište Piramida znanja, kao nositelj projekta, zajedno s partnerima Društvom multiple skleroze Krapinsko-zagorske županije, Savezom društava multiple skleroze Hrvatske te Hotelom “Kaj” iz Marije Bistrice, u periodu od 11.3.2022. do 11.11.2023. provelo je Projekt TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija UP.02.2.2.17.0036 koji je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projektne aktivnosti bile su namijenjene nezaposlenim osobama s invaliditetom, a sve s ciljem osnaživanja njihove pozicije na tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva. Kroz različite radionice i programe edukacije u projektu je sudjelovalo preko 130 osoba s invaliditetom, a projektne aktivnosti smo provodili u nekoliko županija. Na završnoj konferenciji održanoj 8.11.2023. u Zaboku ukratko smo predstavili rezultate projekta, a održan je i Okrugli stol s poslodavcima i sudionicima projekta.