Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu

Nositelj: Učilište Piramida znanja – ustanova za obrazovanje odraslih

Opis projekta: U sklopu projekta proveli smo 4 inovativna programa s ciljem unaprjeđenja turizma na području KZŽ orijentiranih na rad s gostima s invaliditetom s ciljem poboljšanja ponude i razvoja socijalnog turizma na području KZŽ. Naglasak je stavljen na inovativnost programa kroz veći udio praktičnog rada, razvoj socijalno-interpersonalnih vještina te uvođenje e-learning sustava za program Voditelj za osobe s invaliditetom, kojim se poboljšava pristupačnost ciljanoj skupini.

Ciljevi projekta: povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u turizmu i ugostiteljstvu razvojem i provedbom inovativnih programa osposobljavanja na području KZŽ; Povećanje kapaciteta zapošljivosti i socijalnog uključivanja edukacijom, praktičnim radom i stjecanjem općih kompetencija i mekih vještina ciljne skupine u sektoru turizma i ugostiteljstva te poboljšanje stručnih i pedagoških vještine stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora.

Ostvareni rezultati projekta: Razvijeni novi programi obrazovanja i osposobljavanja za nezaposlene i stručnjake iz turističko-ugostiteljskog sektora, verificirani novi programi obrazovanja i osposobljavanja, osmišljen program obrazovanja predavača i mentora zbog jačanja stručnih kompetencija u području turizma i ugostiteljstva, jačanja metodičko-didaktičkih vještina predavača, jačanja vještina pristupa osobama s invaliditetom. Više možete vidjete na stranici projekta: Edukacijom ranjivih skupina do zaspolenja u ugostiteljstvu i turizmu

Ukupna vrijednost projekta: 1.639.868,44 kuna (100% financirano)

Razdoblje provedbe projekta: 23.04.2019.-23.12.2020. Zbog pandemije virusa COVID-19, provođenje projekta je produžno do 23.04.2021.

TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija

Nositelj: Učilište Piramida znanja – ustanova za obrazovanje odraslih

Partneri: Društvo multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije, Hotel „Kaj“, Savez društava multiple skleroze Hrvatske

Opis projekta: Projektom će se provoditi 4 inovativna programa koji će težiti unaprjeđenju vještina nezaposlenih osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva. Naglasak će se staviti na inovativnost programa kroz veći udio praktičnog rada, razvoj socijalno-interpersonalnih vještina te uvođenjem e-learning sustava za program Voditelj za osobe s invaliditetom, kojim se poboljšava pristupačnost ciljanoj skupini.

Ciljevi projekta: Povećanje zapošljivosti ranjivih skupina u turizmu i ugostiteljstvu razvojem i provedbom raznovrsnih programa osposobljavanja na području Krapinsko – zagorske, Vukovarsko – srijemske, Virovitičko – podravske, Primorsko – goranske, Šibensko – kninske, Splitsko – dalmatinske i Istarske županije te Grada Zagreba; Povećati kapacitete zapošljivosti i socijalnog uključivanja edukacijom, praktičnim radom i stjecanjem općih kompetencija i mekih vještina za 110 osoba, nezaposlene ranjive skupine u sektoru turizma i ugostiteljstva, poboljšati stručne i pedagoške vještine stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora.

Očekivani rezultati projekta: Proveden program obrazovanja predavača i mentora zbog jačanja stručnih kompetencija u području turizma i ugostiteljstva, jačanja metodičko-didaktičkih vještina predavača, jačanja vještina pristupa osobama s invaliditetom, jačanje kompetencija osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva, stjecanje znanja potrebnih za samozapošljavanje.

Ukupna vrijednost projekta: 1.720.810,80 kuna tj. 228.390,84 EUR. Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Razdoblje provedbe projekta: 11.03.2022.-10.11.2023.

Kontakt za više informacija: info@uciliste-piramida-znanja.hr

Više informacija o EU fondovima: http://www.strukturnifondovi.hr

Osposobljavanje osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva

U sklopu projekta “TEDI – Turizam, EDukacija, Integracija” UP.02.2.2.17.0036 koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, završeno je osposobljavanje osoba s invaliditetom za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva. Polaznici su, pod vodstvom šefice kuhinje Hotela “Kaj” Danijele Vitez i mentora Marka Futivića, stekli stručna i praktična znanja iz područja kuharstva. Malo smijeha i zabave, malo učenja i pripreme ukusnih jela, savršen su recept za zadovoljstvo sudionika.

Po uspješnom završetku edukacije, polaznicima su, u prostorijama Učilišta Piramida znanja, dodijeljenji certifikati.

Radionice u sklopu projekta TEDI

TEDI ide dalje

Ljeto je vrijeme kad se zahuktava turistička sezona. Zajedno sa sezonom su se zahuktale i naše radionice. Sudionici su se upoznali sa mogućnostima zapošljavanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predstavljene su im zakonske odredbe, a posebnu pažnju privukla je radionica o prižanju ugostiteljskih i turističkih usluga u domaćinstvu. Radilo se i na jačanju informatičke pismenosti polaznika koji su upoznati sa korištenjem platfoorme Eures te sa sastavljanjem životopisa u Europass formatu.

Dobrog raspoloženja nije nedostajalo.

Radionica pod vodstvom Nikoline Balaban