Uvjet za upis:
- završena minimalno OSNOVNA škola
- starost najmanje 18 godina
- svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova vinogradara- vinara
- domovnica
- rodni list
- ispunjena upisnica u tajništvu škole
Oblik nastave: konzultativno-instruktivni
Trajanje programa: 160 sati
80 sati teorijske nastave
80 sati praktične nastave
KOMPETENCIJE STEČENE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
1. Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u uzgoju, berbi, skladištenju i preradi grožđa, kao i proizvodnji i njezi vina
2. Koristiti alate i sredstva za poslove vinogradara na siguran način
3. Prepoznati i suzbijati bolesti vinove loze i grožđa
4. Prepoznati svojstva i kvalitetu vina na osnovu boje, mirisa i okusa
5. Planirati troškove i plasman proizvoda na tržište
6. Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći
Stručni predmeti:
- Zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
- Osnove vinogradarstva
- Radovi u vinogradu
- Proizvodnja vina
- Praktična nastava
Nakon uspješno završenog programa dobiva se Uvjerenje o osposobljavanju koje se može evidentirati u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici). Prijave za upis se primaju tijekom cijele godine, a nastava počinje po formiranju grupe.
Minimalan broj polaznika za formiranje grupe: 8