Uvjet za upis:
- završena minimalno OSNOVNA škola
- starost najmanje 15 godina
- svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi
- domovnica
- rodni list
- ispunjena upisnica u tajništvu škole
Oblik nastave: konzultativno-instruktivni
Trajanje programa: 130 sati
72 sata teorijske nastave
8 sati vježbi
50 sati praktične nastave
KOMPETENCIJE STEČENE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
1. Primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći.
2. Osigurati uvjete za držanje i smještaj ovaca.
3. Razlikovati pasmine, uzgajati i njegovati ovce i primijeniti pravilne načine razmnožavanja i zaštite ovaca od bolesti.
4. Koristiti opremu za uzgoj, preradu ovčjih proizvoda i razmnožavanje ovaca na pravilan način.
5. Proizvoditi i prodavati mlijeko, sir, meso i vunu ovaca.
Stručni predmeti:
- Zaštita na radu
- Gospodarska iskoristivost uzgoja ovaca
- Uzgoj i njega ovaca
- Bolesti i zaštita zdravlja ovaca
- Proizvodnja i prerada ovčjeg mlijeka
- Proizvodnja ovčjeg mesa
- Proizvodnja ovčje vune
- Marketing ovčjih proizvoda
- Praktična nastava
Nakon uspješno završenog programa dobiva se Uvjerenje o osposobljavanju koje se može evidentirati u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici). Prijave za upis se primaju tijekom cijele godine, a nastava počinje po formiranju grupe.
Minimalan broj polaznika za formiranje grupe: 8