Uvjet za upis:

  • završena minimalno OSNOVNA škola
  • starost najmanje 15 godina
  • svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi
  • domovnica
  • rodni list
  • ispunjena upisnica u tajništvu škole

Oblik nastave: konzultativno-instruktivni

Trajanje programa: 130 sati

72 sata teorijske nastave

8 sati vježbi

50 sati praktične nastave

KOMPETENCIJE STEČENE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

1. Primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći.

2. Osigurati uvjete za držanje i smještaj ovaca.

3. Razlikovati pasmine, uzgajati i njegovati ovce i primijeniti pravilne načine razmnožavanja i zaštite ovaca od bolesti.

4. Koristiti opremu za uzgoj, preradu ovčjih proizvoda i razmnožavanje ovaca na pravilan način.

5. Proizvoditi i prodavati mlijeko, sir, meso i vunu ovaca.

Stručni predmeti:

  • Zaštita na radu
  • Gospodarska iskoristivost uzgoja ovaca
  • Uzgoj i njega ovaca
  • Bolesti i zaštita zdravlja ovaca
  • Proizvodnja i prerada ovčjeg mlijeka
  • Proizvodnja ovčjeg mesa
  • Proizvodnja ovčje vune
  • Marketing ovčjih proizvoda
  • Praktična nastava

Nakon uspješno završenog programa dobiva se Uvjerenje o osposobljavanju koje se može evidentirati u elektroničkom zapisu podataka iz područja radnih odnosa (e-radnoj knjižici). Prijave za upis se primaju tijekom cijele godine, a nastava počinje po formiranju grupe.

Minimalan broj polaznika za formiranje grupe: 8