Naziv programa | PROIZVOĐAČ POVRĆA, VOĆA I CVIJEĆA NA OTVORENOM I ZATVORENOM PROSTORU |
---|---|
Uvjet za upis |
- završena minimalno OSNOVNA škola - starost najmanje 15 godina - svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi - domovnica - rodni list - ispunjena upisnica u tajništvu škole |
Oblik nastave | - konzultativno-instruktivni |
Trajanje programa | 180 sati 127 sati teorijske nastave 13 sati vježbi 40 sati praktične nastave |
Opis zanimanja | Kompetencije stečene završetkom programa: 1. Primijeniti pravila rada na siguran način za sebe i okoliš. 2. Razlikovati povrtne, voćne i cvjetne vrste i njihove morfološke karakteristike. 3. Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke i uvjete pri obradi tla, sadnji, presađivanju, njezi, održavanju, čuvanju i uzgoju povrća, voća i cvijeća u zaštičenom i na otvorenom prostoru. 4. Koristiti i održavati alate i strojeve za proizvodnju povrća, voća i cvijeća. 5. Pokrenuti vlastitu poduzetničku djelatnost koristeći stečena znanja iz poduzetništva i marketinga. 6. Transportirati uzgojeno povrće, voće i cvijeće za prodaju. |
Stručni predmeti | Zaštita na radu Uzgoj povrća u zatvorenom i otvorenom prostoru Uzgoj cvijeća u zatvorenom i otvorenom prostoru Uzgoj voća u zatvorenom i otvorenom prostoru Osnove poduzetništva i marketinga Osnove financijsko- ekonomskog poslovanja Pravni propisi i pravni subjekti Praktična nastava |