Učilište Piramida znanja - ustanova za obrazovanje odraslih
image Slijedite nas:
slika

Posao prodavača

Prodavač prodaje robu te savjetuje kupce o kupovini iste. Pruža informacije o proizvodu koji prodaje te upoznaje kupce s prednostima i nedostacima proizvoda. Također prikuplja informacije o željama i potrebama kupaca te s njima upoznaje trgovačkog poslovođu, kako bi nabavljali robu sukladno potrebama kupaca. Po preuzimanju primljene robe, robu mora pregledati, prepakirati, pripremiti za prodaju i naznačiti odgovarajuće cijene. Mora znati razlikovati robu koja sadrži neke štetne sastojke ili greške, te izdvojiti robu kojoj je istekao rok trajanja.

Nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna.

Prodanu robu mora znati prikladno zamotati. Jednako tako, prodavač se mora pobrinuti i za skladištenje robe koja neće ići odmah u prodaju.

Pri preuzimanju robe iz skladišta mora provjeriti kvalitetu i količinu primljene robe. Da bi povećao mogućnost prodaje robe, trgovac se mora pobrinuti za primjereni raspored robe na policama, kao i za dostatnu količinu robe koju nudi kupcima. Također vodi računa o prezentaciji robe uz korištenje osobno izabranih reklamnih sredstava.

Prodavač mora obračunati prodanu robu, brinuti o blagajni, voditi evidenciju naručene, primljene i prodane robe. Ako roba nije zadovoljavajuće kvalitete, mora se baviti i reklamacijama i pritom brinuti o potrebnim dokumentima.

Posao prodavača nije u svim trgovinama jednak. Posao se razlikuje s obzirom na veličinu, organizaciju i vrstu trgovine.

Organizacija nastave

Školovanje je organizirano dopisno-konzultativnom nastavom (putem posebno izrađenih nastavnih pisama). Program će izvoditi Učilište Piramida znanja u Zaboku. Takav način školovanja polazniku znatno olakšava pristup učenju i stjecanju novih znanja i vještina, jer je vrijeme koje polaznik treba provoditi na nastavi znatno kraće od redovite nastave.

Dopisno-konzultativna nastava je prilagođena individualnim potrebama polaznika i pretpostavlja djelomičnu fizičku i prostornu udaljenost između polaznika i nastavnika. Takav pristup učenju ima za polaznika niz prednosti koje će mu olakšati svladavanje nastavnih sadržaja.

Ostale informacije

Polaznicima koji se upisuju u program prekvalifikacije, dokvalifikacije ili za nastavak školovanja u istom programu, priznaju se ranije stečene svjedodžbe, uz obvezu polaganja razlikovnih i dopunskih ispita. Razlikovne i dopunske ispite utvrđuje učilište. Upisi, konzultacije i ispiti održavaju se u prostorijama Učilišta Piramida znanja, a praktična nastava u trgovinama.

Na kraju uspješno završenog razreda polazniku se izdaje razredna svjedodžba, a na kraju uspješnog školovanja, svjedodžba o završnom ispitu za zanimanje PRODAVAČ. Ispitni rokovi za pojedine predmete i završni ispit posebno se utvrđuju terminskim planom Učilišta. Troškove školovanja snose polaznici osobno, odnosno onaj tko ih upućuje na školovanje (firma, Zavod za zapošljavanje i slično).

Sve novosti vezane uz školu možete pratiti na Facebook stranici Učilišta Piramida znanja.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Korištenjem stranice www.uciliste-piramida-znanja.hr pristajete na njihovu upotrebu.

EU Cookie Directive Module Information