Posao kuhara uključuje različite aktivnosti: naručivanje i preuzimanje živežnih namirnica, čišćenje, određivanje tehnologije pripremanja hrane, pripremanje namirnica i njihovu toplinsku obradu, podjelu hrane na pojedinačne obroke te garniranje i dekoriranje.
Kuhar priprema ili spravlja hladna i topla jela te kolače, prema dnevnim menijima ili jelovniku. Pri tome, poštuje recepte i količinske normative za upotrebu pojedinih namirnica u obrocima. Kuhari također pripremaju jela po narudžbi, salate, dressinge, tople napitke i jela poznatih svjetskih kuhinja.
Kuhar, osim navedenog, sudjeluje u pripremanju i sastavljanju jelovnika, dnevnih menija te u pripremi kalkulacija za određena jela i obroke.
Školovanje je organizirano dopisno-konzultativnom nastavom (putem posebno izrađenih nastavnih pisama). Program će izvoditi Učilište Piramida znanja u Zaboku. Takav način školovanja polazniku znatno olakšava pristup učenju i stjecanju novih znanja i vještina, jer je vrijeme koje polaznik treba provoditi na nastavi znatno kraće od redovite nastave.
Dopisno-konzultativna nastava je prilagođena individualnim potrebama polaznika i pretpostavlja djelomičnu fizičku i prostornu udaljenost između polaznika i nastavnika. Takav pristup učenju ima za polaznika niz prednosti koje će mu olakšati svladavanje nastavnih sadržaja.
Na kraju uspješno završenog školovanja polazniku se izdaje svjedodžba o završnom ispitu za zanimanje KUHAR. Ispitni rokovi za pojedine predmete i završni ispit posebno se utvrđuju terminskim planom Učilišta.
Sve novosti vezane uz školu možete pratiti na Facebook stranici Učilišta Piramida znanja.