Naziv programa | KUHAR |
---|---|
Uvjet za upis |
- završena minimalno OSNOVNA škola - starost najmanje 15 godina - svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi - domovnica - rodni list - liječničko uvjerenje (potvrda) o zdravstvenoj sposobnosti - sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu - ispunjena upisnica u tajništvu škole |
Oblik nastave | - konzultativno-instruktivni |
Trajanje programa | 220 sati 90 sati teorijske nastave 10 sati vježbi 120 sati praktične nastave |
Opis zanimanja | Kompetencije stečene završetkom programa: 1. Primijeniti pravila higijene na radu i pravila rada na siguran način za sebe i okoliš 2. Provesti pravila organizacije rada u ugostiteljskoj kuhinji 3. Odabrati, koristiti i održavati kuhinjski pribor, aparate i uređaje te čuvati živežne namirnice i pića na ispravan način 4. Odabirati živežne namirnice po kvaliteti, podrijetlu i svojstvima koristeći propisane standarde i normative racionalnim i ekonomičnim pristupom u ostvarivanju zadaće 5. Pomagati pri pripremi, gotovljenju i izlaganju jela 6. Razlikovati i provesti tehnološke postupke gotovljenja jela |
Stručni predmeti | Zaštita na radu Ugostiteljska roba i oprema Osnove kuharstva Praktična nastava |