Naziv programa | KONOBAR |
---|---|
Uvjet za upis |
- završena minimalno OSNOVNA škola - starost najmanje 18 godina - svjedodžba o završenoj osnovnoj ili srednjoj školi - domovnica - rodni list - liječničko uvjerenje o sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova u zanimanju konobara - sanitarni pregled za obavljanje djelatnosti u ugostiteljstvu - ispunjena upisnica u tajništvu škole |
Oblik nastave | - konzultativno-instruktivni |
Trajanje programa | 220 sati 60 sati teorijske nastave 40 sati vježbi 120 sati praktične nastave |
Opis zanimanja | Završetkom programa osposobljavanja polaznik stječe sljedeće kompetencije: 1. Primijeniti pravila zaštite na radu, osobne zaštite, higijene na radu i zaštite okoline 2. Provesti organizaciju rada u ugostiteljskom objektu 3. Odabrati, koristiti i održavati ugostiteljsku robu i opremu 4. Razlikovati i odabrati način serviranja i posluživati jela prema tipu obroka i pića prema normativima 5. Komunicirati s domaćim i stranim gostima na primjeren način |
Stručni predmeti | Zaštita na radu Ugostiteljska roba i oprema Osnove ugostiteljskog posluživanja Strani jezik struke Praktična nastava |