Učilište Piramida znanja - ustanova za obrazovanje odraslih
image Slijedite nas:
javna nabava

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave

Mjesto održavanja: Zabok, Učilište Piramida znanja, Matije Gupca 68, I. kat


Specijalistički program je namijenjen:
• Svim javnim i sektorskim naručiteljima koji su obveznici javne nabave, te su obvezni u postupcima javne nabave angažirati stručnu osobu - specijalistu za javnu nabavu sa certifikatom.
• Ovlaštenim državnim revizorima i ovlaštenim internim revizorima
• Menadžerima, direktorima, načelnicima, gradonačelnicima i svim rukovoditeljima koji su odgovorni za provođenje sustava javne nabave
• Svim gospodarskim subjektima – ponuditeljima koji se nadmeću za poslove financirane iz proračuna gradova, općina, županija, i drugih sredstava izvanproračunskih korisnika, javnih i sektorskih naručitelja.
• Svim zainteresiranim fizičkim osobama koji smatraju da bi im sudjelovanje u Programu izobrazbe u području javne nabave pomoglo u njihovoj karijeri.

Specijalistički program izobrazbe u području javne nabave propisani je program koji se sastoji od dva dijela:
1. programa izobrazbe u području javne nabave i
2. pisanog ispita.

Program izobrazbe je program u trajanju od 50 nastavnih sati koji se provodi prema nastavnom programu propisanom u Prilogu Pravilnika o izobrazbi u području javne nabave (NN 06/12). Program obuhvaća predavanja i vježbe. Na predavanjima se usvajaju teorijska znanja o sustavu javne nabave, a vježbe se odnose na praktičnu primjenu teoretskih znanja i samostalnu pripremu i provedbu postupaka javne nabave. Nakon odslušanog Programa izobrazbe u trajanju od 50 nastavnih sati polaže se ispit u Ministarstvu gospodarstva. Nakon uspješno položenog ispita stječe se certifikat za javnu nabavu i pravo na upis u registar predstavnika u području javne nabave sa certifikatom.

Ciljevi izobrazbe u području javne nabave su stjecanje certifikata u području javne nabave, za provedbu postupaka javne nabave iznad 200.000,00 kn za robe i usluge, te 500.000,00 za radove, sukladno Zakonu o javnoj nabavi, ali i stjecanje znanja i informacija o pravima i obvezama koje proizlaze iz pravnog okvira za sustav javne nabave.

Polaganje ispita nije obvezno za sve polaznike programa, već samo za one koji će provoditi postupke javne nabave. Tako program izobrazbe mogu pohađati i menadžeri koji žele biti educirani za ovo područje, iako neće provoditi postupke javne nabave.

Kotizacija: 3.000,00 kn (PDV se ne obračunava sukladno članku 90. Zakona o porezu na dodanu vrijednost (NN73/13))

U kotizaciju je uključen pisani materijal i prezentacije te osvježavajući napitci.

Prijave se primaju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova stranica koristi kolačiće (cookies). Korištenjem stranice www.uciliste-piramida-znanja.hr pristajete na njihovu upotrebu.

EU Cookie Directive Module Information